ОООО

 

ОООО е апартамент в град София, реализиран през лятото на 2018 година. Дизайнът носи духа на движението баухаус от началото на миналия век, чиято тематика показва стил и изявява индивидуалност с категоричната образност на фина геометрия. Прецизното позициониране на текстилна ламперия цели да създаде кътове на комфорт в пространството за ежедневна дейност и отдих.

 

Геометрията присъства във всички сцени на ежедневието - баня, тоалетна, детска стая и спалня. Цветовете в спалните са в продължение на темата на дневния тракт, докато в банята е търсена неутралност и чувство за естетична чистота.

 

В еднопространствената дневна е открита възможност за обособяване на отделни кътове. Дневния кът с меко сядане е сепариран със статични паравани, тапицирарни с мека алкантара. Това създава неповторимо чувство за комфорт при допир и тишина. Така става възможно и обособяването на класическа трапезария с кръгла маса в близост до кухнята. Самата кухня е отделена с мебелна подвижна преграда, тапицирана също като кътовете в дневната и отваряема чрез плъзгане. Това позволява пълното сепариране на кухня от случващото се в дневната и дава възможност двете помещения да продължат да живеят с различен ритъм.

В спалните, които не разполагат с обширния простор на дневния тракт, намаляването на осветеността е компенсирано с огледални повърхности в дъното на всяко от помещенията. Тези огледални дълбочини имат допълнителния ефект на удвояване на геометричния детайл в помещението. Както при мекото сядане в дневната, така и в спалнята гърбът на леглото е решен с ламперия, рамкирана с метални рамки и тапицирани повърхности с алкантара. Решението допринася за както за подобряване на субективното усещане за уют, така и за обективния топлинен и звуков комфорт.

 

Голямата баня изпълнява не само утилитарните функции на помещението, но задава стил и изтънченост, което символизира смисъла й, като място за поддържане на красота и визия. Фокусът е върху индивида, заради което са осигурени големи огледала и насочено осветление. В тясното пространство на малката тоалетна са създадени ниши които да увеличат използваемия обем. Огледалото поставя отново акцента върху индивидуалността.

 

Дизайнът на СОВА дава път тематичната баухаус естетика във всяка сцена на дома и позволява на геометричния образ да бъде част от елементите на интериора в съзвучие с тяхната мисия да допринасят за уюта и комфорта на обитателите.