Мястото за разговор за любителите на кафе.

 

    City Café е заведение насочено към ценителите на качествените кафе напитки. Намира се на пл. Македония, на партерното ниво на City Tower. То е ново място в кафе културата на България и търси възможността да участва в изграждането и рафинирането на вкуса на модерната публика измежду утвърдените имена в бранша.

    Дизайнът цели да предложи на посетителя едно стилно изживяване, докато използва топлотата на дъбовите елементи, за да запази чувството за уют в контраст с офисната среда на сградата. Чат балоните на стената над широкото меко сядане препращат към оригиналното предназначение на кафе заведенията като място за общуване.

    Пред фасадата на сградата е разположена светлопропусклива преграда. Нейната цел е да запази уединението и уюта в интериора, предпазвайки от директни слънчеви лъчи и директни погледи вън – вътре. В допълнение тя запазва характер на пространството и допринася за отделната атмосфера на заведението, което предлага уют на работещите в офисните етажи на сградата.

    В контраст с топлината на ламперията по стените, настилката е от монохромни шестоъгълни плочи. Техният 3D ефект е туширан за успокоение на очите чрез разместването и завъртането им по монтажен план, който изключва всякаква повтаряемост.

Заведението разполага и с дълга тераса, която ще бъде активна след края на зимния сезон. Тя е отделена с прозрачна сегментна врата с обща дължина 5.50м. При пълното и отваряне липсва каквато и да е преграда вън – вътре и заведението образува едно общо пространство с терасата.